Műszaki tartalom

61 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ
Ingatlan: 1084 Budapest, Tolnai Lajos utca 1-3.
Hrsz.:34800

Minőség

Az épület 1. osztályú minőségben készül, 1. osztályú anyagfelhasználással és 1. osztályú építés-szereléssel.

Garancia

Az épületre a beruházó és a generálkivitelező a jogszabályokban előírt feltételekkel és időtartamokra teljes körű garanciát vállal.

Épületszerkezet

Alapozás: CFA cölöpalapozás. Felmenő szerkezet: vasbeton pillérvázas szerkezet monolit vasbeton födémekkel, lépcsőházzal, liftaknával és merevítő falakkal.

Falszerkezet

Az épület külső vázkitöltő fal szerkezete PTA25 vázkerámia 12 cm vastag ásványgyapot vagy polisztirol hőszigeteléssel ellátott téglafal.

A lakás elválasztó falak speciálisan erre a célra gyártott SILKA HM 200 téglából készülnek.

A lakáson belüli válaszfalak 10 cm vastag VÁZKERÁMIA falak lesznek.

Vakolatok

A vakolatok gyári LB KNAUF 501 vakolóhabarccsal készülnek, a pozitív sarkok vakoló élvédőkkel vannak ellátva.

Külső nyílászárók

A lakások külső 3 rétegű, üvegezésű műanyag nyílászárókkal rendelkeznek Az utcai földszint nyílászárói alumíniumszerkezetű nyílászárók lesznek.

Belső nyílászárók

A lakásbejárati ajtó több ponton záródó tűzgátló ajtó CPL bevonattal rendelkező biztonsági ajtó.

A lakás belső nyílászárói utólag szerelhető LENTEAM típusú ajtó furatolt ajtólappal, CPL bevonattal, matt fém kilinccsel, a tervek szerint üveges vagy teli kivitelben.

Padlóburkolatok

Szobák: laminált szalagparketta (kb. 20 fajta mintából, a vevő által választható, 8mm vastagságú 32 kopásállóságú strukturál felülettel). Előszoba WC, fürdőszoba, konyhapadló: kerámia padlólap (kb. 4 fajta mintából, a vevő által választható 5,000Ft/m2 kiskereskedelmi ár értékben). Terasz, erkély: fagyálló, csúszásmentes gres lap (az egységes megjelenés miatt nem választható). Belső közös terek: nagy kopásállóságú gres lap.

Falburkolatok

Fürdőszoba: mintakollekcióból választható mázas falicsempe minimum ajtó magasságig burkolva (kiskereskedelmi ár 5,000ft/m2). WC: mázas falicsempe minimum ajtó magasságig burkolva díszcsík nélkül (kiskereskedelmi ár 5,000 Ft/m2). Konyha: mázas falicsempe a tervezett konyhapulttól 60 cm-es sávszélességben (kiskereskedelmi ár 5,000 Ft/m2)

Falszínek:

A falak kétszer glettelt sima felületűek és fehérre festettek.

Energia ellátás

A primer energia ellátás levegő-víz hőszivattyúval történik.

Fűtés-hűtés rendszer

REHAU gyártmányú rendszerrel történik mennyezet és padlófűtési megoldásokkal. A hűtés és fűtés szabályozása lakásonként a tulajdonos által vezérelhető a lakó helyiségekben elhelyezett termosztáttal történik. A felhasznált hőenergia aránya költségosztással az átfolyt vízmennyiség alapján mérhető.

Fürdőszoba, WC

Fehér fajansz mosdó: KOLO, WC csésze: ALFÖLDI típusú szaniterek, fehér akril fürdőkád, vagy épített zuhany. GROHE vagy azonos minőségű csaptelepek kerülnek beépítésre. A mosógép-csatlakozáshoz szükséges víz- és szennyvíz kapcsolat kiépítésre kerül.

Konyha

A konyhabútor nem tartozéka a lakásnak, a mosogató és a páraelszívó csatlakozás kiépítésre kerül, valamint biztosított az elektromos tűzhely 3 fázisú csatlakozása is.

Elektromos rendszer

Minden lakás elektromos rendszere három fázisra szerelt. A hálózat teljesítményét a vevők szabadon kérhetik, a 32 A feletti teljesítmény külön kerül felszámolásra 3,600 Ft + ÁFA áron, az áram szolgáltató tarifája szerint. A leendő fogyasztási helyek a fázisokra egyenletesen kerülnek elosztásra. Világító testek az előszobában, WC-ben, fürdőszobában kerülnek felszerelésre. A kapcsolók, dugaljak és egyéb szerelvények fehér színűek, és LEGRAND VALENA típus vagy hasonló minőség. A dugaljak darabszámát az elektromos kiviteli terv tartalmazza.

Internet és TV csatlakozás

A lakások minden szobájában biztosított 1 db TV és 1 db internet dugalj. A szolgáltatók a kapcsolóhelyiségben csatlakoztatják a megrendelt előfizetést.

Kaputelefon

A főbejárathoz kerül kiépítésre a kaputelefon, amely alkalmas a lakásból történő ajtónyitásra és beszélgetésre, valamint kód számmal történő beléptetésre egyaránt. A lakáskészülék az előszobában kerül elhelyezésre.

Közművek

Hideg és melegvíz, elektromos áram mérése lakásonkénti mérőórával történik.

Tervtől való eltérés

Az építkezés fázisában lehetőség van a tervtől való eltérésekre. Ezt külön írásban kell egyeztetni a beruházóval. Eltérések esetén az elmaradt munkát a beruházó visszatéríti, a többletet pedig a vevőnek kell megfizetnie.